Onderhoud

Gefeliciteerd, je werkt in een super-ethische organisatie en draagt dat nog uit ook! Nu is het de kunst om dit niveau te behouden.

Er zijn namelijk allerlei psychologische mechanismen die ons weerhouden om het goede te doen.

  • Ik ben niet verantwoordelijk. Die ander is verantwoordelijk want geeft de opdracht / voert het uit / houdt het niet tegen. (Denial of responsibility)
  • Ik doe niemand kwaad. Ik ken niemand niet die hier mogelijk door benadeeld wordt. (Denial of injury)
  • Ik ben niet begonnen. De ander maakte juist fouten en ik moest daar iets tegenover stellen. (Denial of the victim)
  • Ik voel me niet gehouden aan jouw regel. Jouw regel is niet goed / je maakt zelf juist de fout zo’n regel in te stellen. (Condemnation of the condemners)
  • Ik ben niet de enige. Iedereen doet het. Dan moet je die anderen ook/eerst aanpakken. (Everyone else is doing it)
  • Ik weet heb er het recht toe. Die regel is voor anderen. In mijn positie als baas / leider / iemand die al zo veel goed heeft gedaan kan ik daarvan afwijken. (Entitlement)

Joseph Heath: Morality, Competition and the Frim (2014)

Ethisch Bedrijf kijkt samen met jou wat daarvoor nodig is. Verankering in de routines? Herhaling van trainingen? Meer verband tussen interne en externe communicatie over ethiek en MVO? Een afdeling verantwoordelijk maken? Ethische vaardigheden onderhouden?

Samen kijken we wat het beste past en haalbaar is. Onderhoud is volledig op maat.

Ethiek is een spier, die moet je oefenen

Jonathan Safran Foer

Voorbeeld

Een groot voedselproducerend bedrijf is koploper met MVO en ethisch handelen, en wil dat graag blijven. Niet alleen vanwege de reputatie, maar ook om leiderschap te tonen en werkelijk verandering te bewerkstelligen in de markt. Samen stellen we een plan op om ervoor te zorgen dat elke medewerker en bestuurder eens per twee jaar deelneemt aan de training ‘Morele Moed’. Ook komen er extra workshops om de MVO-maatregelen en de ethische toetskaders actueel te houden.

Gratis Adviesgesprek

Teken nu in op een gratis adviesgesprek. Vertel waar jouw organisatie of bedrijf staat, en ik denk mee over stappen die je zou kunnen nemen.